Teatrul Municipal Turda

Teatrul Municipal Turda

Teatrul Municipal Turda

Descriere generala

Scurt Istoric
 
În august 1948 Teatrul Poporului din Cluj a fost transferat la Turda într-o clădire ce datează din perioada 1902-1904 și face parte din centrul istoric al Turzii. Zece ani mai târziu, în 1958, își schimbă numele în Teatrul de Stat Turda.

Într-o perioadă de peste jumătate de secol de existență aici au fost prezentate peste 300 de premiere. Din 1993 au început colaborările internaționale și deplasări peste hotare cu spectacole proprii în Grecia, Franța și Suedia. În repertoriul instituției au fost incluse și piese în premiera naționalș. Din anul 1999 intituția își schimbă denumirea în Teatrul Municipal Turda. Înca din 1956 artiștii turdeni participă ( cu succes ) la diferite festivaluri de dramaturgie de nivel național. Unii actori turdeni se fac remarcați și în cinematografia românească ( Stela Furcovici, Stelian Stancu ).
cazare Turda, Pensiune Turda, cazare salina Turda, pensiune salina Turda, cazare ieftina Turda,cele mai bune oferte de cazare la Turda, cazare Turda, Pensiune Turda, cazare salina Turda, pensiune salina Turda, cazare ieftina Turda, cele mai bune oferte de cazare la Turda, cazare Cheile Turzii, pensiune cheile Turzii cazare cheile Turului pensiune Cheile Turului, cazare Valea Ariesului, pensiune Valea Ariesului, cazare pensiune Valea Ariesului