Cheile Turului

Cheile Turului

Cheile Turului

Descriere generala

Cheile Turului, denumite si Cheile Turenilor, reprezinta o arie protejata din nordul municipiului Turda, judetul Cluj.
Pe o lungime de 1.850 metri se intind pereti inalti de 100-150 metri, decorati cu forme carstice diverse: cascade, marmite, pesteri etc.
Formatiunile carstice au fost sapate pe Valea Racilor, pe calcare jurasice si traverseaza satul Tureni si Copaceni. Aici au fost descoperite, intre anii 1985-1988, 53 de complexe de locuire, datate din neoliticul mijlociu. 
Cheile Turului adapostesc 29 de pesteri printre care si Pestera cu Silex, de 64 metri lungime, Pestera de sub grohotis, de 27,5 metri, Pestera Vulturilor si Sura Mica. 

Cheile Turului/Cheile Turenilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

cazare Turda, Pensiune Turda, cazare salina Turda, pensiune salina Turda, cazare ieftina Turda,cele mai bune oferte de cazare la Turda, cazare Turda, Pensiune Turda, cazare salina Turda, pensiune salina Turda, cazare ieftina Turda, cele mai bune oferte de cazare la Turda, cazare Cheile Turzii, pensiune cheile Turzii cazare cheile Turului pensiune Cheile Turului, cazare Valea Ariesului, pensiune Valea Ariesului, cazare pensiune Valea Ariesului