Cetatea Coltesti

Cetatea Coltesti

Cetatea Coltesti

Descriere generala

O vezi cu coada ochiului, in drum spre Rimetea, la intrare in Coltesti. De fapt nici nu intri bine in sat, ca se si face o ulita la stanga, aproape ascunsa intre case. Te va duce la poalele unor splendide ruine de ziduri, ramase pustii in bataia vantului.

Cetatea a fost construita in 1296, ca masura de aparare dupa invazia tatarilor din 1241. Dar abia pe la 1700 a primit forma pe care o vedem si azi. Era caminul familiei nobiliare Thoroczkay, care stapanea acest tinut nordic al actualului judet Alba, din care faceau parte Rimentea si Coltesti. Constructorii cetatii, membrii familiei nobililor de Trascau, au disparut din istorie odata cu cetatea lor, distrusa in 1713 de generalul Tiege la ordinal Casei de Habsburg, pentru opozitia lor fata de anexarea Transilvaniei.

cazare Turda, Pensiune Turda, cazare salina Turda, pensiune salina Turda, cazare ieftina Turda,cele mai bune oferte de cazare la Turda, cazare Turda, Pensiune Turda, cazare salina Turda, pensiune salina Turda, cazare ieftina Turda, cele mai bune oferte de cazare la Turda, cazare Cheile Turzii, pensiune cheile Turzii cazare cheile Turului pensiune Cheile Turului, cazare Valea Ariesului, pensiune Valea Ariesului, cazare pensiune Valea Ariesului