Biserica Reformata Turda Veche

Biserica Reformata Turda Veche

Biserica Reformata Turda Veche

Descriere generala

Biserica Reformata Turda Veche este situata in centrul orasului si a fost construita la inceputul secolului al XV-lea, pe vremea regelui maghiar  Sigismund de Luxemburg.

Este cel mai vechi monument istoric pastrat in Turda.

Biserica a fost construita in stil gotic, stil care s-a pastrat si dupa numeroasele restaurari.

Pe latura de sud a bisericii  in perioda 1604-1606 a fost  construit un turn cu clopot, care s-a
prabusit in anul 1862. Turnul( actual) cu ceas  avand o inaltime  de 60 m, a fost construit în perioada 1904-1906.

La cele doua capete ale interiorului bisericii se gasesc tribune cu doua niveluri.Pe tribuna vestica in anul 1812  a fost amplasata o orga monumentala , care a fost restaurata in anul 2011 .

Interiorul bisericii este lipsit de altar, avand doar un amvon, care a fost cioplit  in anul 1824, din marmura gri de catre sculptorul Antal Csuros  si este cel mai frumos element al interiorului bisericii.Mobilierul din interiorul bisericii dateaza de la inceputul secolului al XIX-lea.

cazare Turda, Pensiune Turda, cazare salina Turda, pensiune salina Turda, cazare ieftina Turda,cele mai bune oferte de cazare la Turda, cazare Turda, Pensiune Turda, cazare salina Turda, pensiune salina Turda, cazare ieftina Turda, cele mai bune oferte de cazare la Turda, cazare Cheile Turzii, pensiune cheile Turzii cazare cheile Turului pensiune Cheile Turului, cazare Valea Ariesului, pensiune Valea Ariesului, cazare pensiune Valea Ariesului